Microbial Home Probe

 

Az ötlet mögött a Philips áll, a hagyományos tervezési megoldások mellett arra törekedtek, hogy megoldják az energiai,-és élelmiszer újrahasznosítási kérdéseket. A megoldás pedig valószínűleg a biológiai folyamatokban rejlik, melyek természetüknél fogva kevesebb energiát igényelnek, és nem szennyezik a környezetüket. Vissza kell hát térni a természethez, hogy képesek legyünk fejlődni.

A konyha központjában találjuk a "bio-emésztőt", ide kerülnek az ételmaradékok, és itt található a vágófelület és a gáztűzhely is. Az emésztőben található baktériumok a szerves hulladékból táplálkoznak, ezzel metángázt állítanak elő, mely melegíti a vizet, a tűzhelyet, és fényt ad.

Ez itt a kamra, mely elektromosság nélkül,egy hűtőberendezés segítségével tartja frissen az ételeket, fent pedig egy kis veteményeskert alakítható ki.

 Egyéb tartozékok még a világítást melyet a levegőben található baktériumok táplálnak, egy guggoló wc,

valamint egy kézzel hajtható szerkezet a műanyag újrahasznosításához.

via fastcoexist

A bejegyzés trackback címe:

https://weseety.blog.hu/api/trackback/id/tr3413822702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása