Reich Károly

A Kossuth-díjas művész neve nem feltételül mondd sokat, de illusztrációi valószínűleg már annál inkább, még azzal együtt is, hogy abban az évben hunyt el, mikor én megszülettem. Gyerekkori könyveim nagy részét az ő rajzai díszítették, többek között a Minden napra egy mese, a Vackor, a Körtemuzsika, vagy a Három nyúl című műveket. A hétvégén ezek a rajzok ismét elém kerültek  képeslapok formájában, és meg nem állhatom, hogy párat megosszak, hátha Ti is nosztalgiázni kezdtek. Én nagyon szeretem a színeket és formákat, melyeket használt, figurái huncut arckifejezéseit, és azokat a finomságokat, melyektől rajzai profik voltak, mégis úgy tűntek, egy gyerek is könnyen el tudná készíteni.

Reich Károly - Walking tour in the night Kovács Oli fl.

reich-karoly_zelk-zoltan-a-harom-nyul-7

Reich Károly_Róka és a sajt_105x148

205

 3 Károly Reich, from “The How Many Book”, Jonathan Cape 1972 cubsonbikes 1

 tovabb

 

A bejegyzés trackback címe:

https://weseety.blog.hu/api/trackback/id/tr6813822778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reich Károly | Divatikon.hu 2014.07.21. 08:58:27

[…] <img src="http://weseety.files.wordpress.com/2014/07/3-kc3a1roly-reich-from-e2809cthe-how-many-booke2809d-jonathan-cape-1972-cubsonbikes-1.png?w=620" alt="3 Károly Reich, from “The How Many Book”, A teljes cikkért KLIKK! […]
süti beállítások módosítása