Be kell vallanom, hogy sajnos én magam sem fordítok elég hangsúlyt a reggelire, és leggyakrabban épp csak bekapunk néhány falatot munkába menet, vagy rosszabb esetben mindössze egy kávét veszek magamhoz. Pedig sokszor, sok helyütt elmondták már, hogy ez a nap legfontosabb étkezése, éppen ezért igyekszem minél több egyszerű, de változatos receptet felkutatni. Ez a mostani is egy ilyen, az egyetlen odafigyelést mindössze az kívánja, hogy a zabpehely miatt célszerű már előző este elkészíteni. Nincs sok hozzávaló, mindössze ezek:
- 1 1/2 csésze kefir
- 1/2 csésze zabpehely
- 1/4 csésze juharszirup (célszerű apránként adagolni, édes íze nem nyeri el mindenki tetszését)
- 2 evőkanál pekándió (helyettesíthető dióval, kesudióval)
- 2 evőkanál szeletelt mandula
- só
Helyezd a hozzávalókat egy nagy-, vagy (egyenletesen eloszlatva) több kicsi tálba, majd rázd, esetleg keverd őket össze. Ha szeretnéd, hogy a zabpehely megpuhuljon, célszerű már este összeállítani és állni hagyni, ez esetben viszont figyelj a magokra is. Ha azokat ropogósan szereted úgy csak közvetlen fogyasztás előtt szórd bele.
Ízlés szerint magában, vagy kenyérrel fogyaszd.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.