Szerintünk Prága

prága

Aki látta Jirí Menzel  Sörgyári capriccio, Az én kis falum, vagy az Őfelsége pincére voltam című filmjét, annak nagy valószínűséggel nem kell bemutatni azt a hangulatot ami Prágába érkezve fogadott minket. Maga a város gyönyörű, és annak köszönhetően, hogy valamelyest hasonlít is Budapestre fel sem tűnik az embernek, hogy onnan majd 600km-re van. Prágát a Moldva folyó szeli ketté, a vár oldala itt is dimbes-dombos, a házak és épületek is hasonló stílusúak azzal a különbséggel, hogy itt sokkal több épület őrzi az Art Deco és Bauhaus stílusjegyeit.

A sörözőkből és kocsmákból kiszűrődő énekhangok, nevetések, és kiabálások annyira csábítják az embert, hogy képtelenség a nevezetességeket egy huzamban végignézni, legalább 2-szer 3-szor meg kell állni bedobni egy korsóval. A templomok, a napóra, a vár egyébként is bejárható egy nap alatt, ha nem vesszük figyelembe az időt, amit a múzeumokban töltünk. A "kötelező" látnivalókon túl egyébként rengeteg érdekesség, kiállítás várja az embert, szóval ha nem csak egy hétvégére, hanem egy egész hétre érkezünk, akkor is bőven kínál programot a város.

Az üzletek sokasága persze itt is feltűnő. Mi magunk ugyan egy kicsit értetlenül álltunk a rengeteg Matrjoska baba előtt, hiszen tudomásuk szerint ez oroszországi jellegzetesség, ennek ellenére jópofa látvány volt. A Kisvakond létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, ahogy a rengeteg fajátéké is, melyek még idős fejjel is annyira elvarázsoltak bennünket, hogy szégyen-nem szégyen bevásároltunk.

Az éttermek és kocsmák kínálata árban az itthoniakhoz hasonló. Az étlapokon leggyakrabban megtalálható ételek a kolbász, a csülök és egyéb húsos kaják, a vegetáriánusok bizony sok helyen gondban is vannak.  Emellett viszont ha szerencsénk van viszonylag kevés keresgélés után találhatunk olyan helyet is, ahol helyben főzött sert csapolnak, sőt kis hordóval vásárolhatunk is, hogy aztán itthon is átadhassunk valamit az ottani érzésekből.

Ezúttal is igyekeztünk olyan képeket készíteni, melyek meghozzák a kedveteket, és reméljük, hogy ha lehetőségetek adódik rá, és Ti is eljuttok ide, elkülditek nekünk a saját fotóitokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://weseety.blog.hu/api/trackback/id/tr1413822790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása