Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én fordultam is vissza, amint megláttam ma a tömeget! Szerencsére az ajándékok nagy részét beszereztem már, viszont ha Nektek még lemaradásotok van, de nem tennétek ki magatokat a lökdösődések, a műanyagszatyrok, és egyéb kiálló tárgyak okozta sebeknek, úgy arra az esetre összeszedtem pár otthon is elkészíthető finomságot.
MOGYORÓS CSOKOLÁDÉS KRÉM
(500ml)
Hozzávalók:
- 150 g mogyoró
- 2-3 evőkanál méz
- 2 evőkanál növényi olaj, mint például a repce vagy repcemag
- 1 / 4-1 / 2 teáskanál só
- 150 g étcsokoládé (70%), apróra vágott
- 2/3 csésze (150 ml) tej
Elkészítés:
- melegítsük elő a sütőt 175°C-ra
- terítsük ki a mogyorót egy sütőpapírra, és süssük 12-14 percig, vagy amíg enyhén meg nem pirul (figyeljünk oda, nehogy megégjenek, mert akkor egy elég kesernyés ízt kapunk)
- a pirított mogyorót tegyük egy konyharuhába, és finom dörzsöléssel távolítsuk el a külső rétegét, és mivel nagy valószínűség szerint nem fog mind eltűnni, ezért egy kicsit kézzel is segítsünk rá.
- a még meleg/langyos mogyorókat őröljük finomra, majd adjuk hozzá a mézet, az olajat és a sót, és keverjük addig, míg egy marcipán szerű masszát nem kapunk.
- eközben a csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd tegyük bele a masszát és jó keverjük el.
- utolsó lépésként meleg, de nem forró tejet óvatosan adagolva adjunk a keverékhez, majd kóstolgassuk azt, és ízlés szerint tegyünk bele még mézet, vagy sót.
- Tegyük üveg(ek)be, és helyezzük a hűtőbe.
FŰSZERES SÓ CITROMMAL
Hozzávalók:
- 1/4 csésze tengeri só
- 1/4 jól megtömött csésze friss fűszernövény (pl.: bazsalikom, oregánó, rozmaring)
- 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítés:
- a só és a fűszerek felét tegyük egy edénybe (a legideálisabb egy mozsár volna), és keverjük őket össze amennyire csak lehetséges
- némi kavargatás mellett adjuk hozzá a maradék sót és fűszert, valamint a citromhéjakat.
- a keveréket terítsük ki egy sütőpapírra és hagyjuk állni egy éjszakát, majd tegyük kis üvegekbe
DUPLA CSOKIS MUFFIN MIX
(12 muffin)
Hozzávalók:
- 300g liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
- 1 3/4 csésze + 1 evőkanál kakaópor
- 1 csésze + 2 evőkanál kristálycukor
- 150 g étcsokoládé pasztilla eetleg apró darabokra tört csokoládé (vagy fele tejcsokoládé, fele étcsokoládé)
Elkészítés:
- a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát öntsük egy tálba
- a hozzávalókat a következőképpen rétegezzük ügyelve arra, hogy ne keveredjenek össze:
- a lisztes keverék fele
- kakaópor
- a lisztes keverék másik fele
- cukor
- csokoládé
Az alábbi utasítással együtt csomagoljuk:
Hozzávalók:
- 100g vaj
- 1 csésze tej
- 2 tojás
Elkészítés:
- melegítsük elő a sütőt 200°C-ra és tegyünk a muffinformákba papírt
- olvasszuk meg a vajat, és egy tálban keverjük össze a tejjel és a tojásokkal
- Miután a tetejéről előzőleg félretettünk pár csokoládé pasztillát, az üveg tartalmát öntsük a tálba a tej, tojás és vaj keveréke mellé és jól dolgozzuk el
- A kapott tésztát oszlassuk el a formákban, a tetejükre pedig szórjunk a pasztillákból.
- 18-21 perci süssük
FAHÉJAS GRANOLA
Hozzávalók:
- 2 csésze (180 g) zabpehely
- 100 g forgácsolt mandula
- 1/4 csésze juharszirup
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál vanília por
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 csésze (30 g) kókusz pehely
- 1/2 (75 g) csésze mazsola
Elkészítés:
- melegítsük elő a sütőt 150°C-ra
- egy tálban addig keverjük a zabpelyhet, a juharszirupot, az olajat, a fahéjat, a vaníliát és a sót, míg minden száraz hozzávaló nedves nem lesz.
- a keveréket tegyük ki egy sütőpapírral borított tepsire
- 10 percenként megrázogatva süssük 45 percig
- A kókuszpelyheket ezután tegyük a keverékre, és süssük még további 10 percig, vagy amíg a keverék aranybarna nem lesz
- hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a mazsolát és öntsük egy üvegbe
ZABPELYHES SÜTEMÉNY
(25 db)
Hozzávalók:
- 185 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
- 1 csésze 90 g zabpehely
- 1/2 csésze (75 g) csokoládé pasztilla
- 1/2 csésze (100 g) + 1/4 csésze (40 g) csokoládé chips (Én is egy mix étcsokoládé és tejcsokoládé)
- 1/2 csésze (100 g) barna cukor
- 1/2 csésze (100 g) kristálycukor
Elkészítés:
- a lisztet, a sütőport a szódabikarbónát és a sót öntsük egy tálba
- a hozzávalókat a következőképpen rétegezzük ügyelve arra, hogy ne keveredjenek össze:
- lisztes keverék
- csokoládé pasztilla
- barna cukor
- cukor
- kristálycukor
- még egy kis csokoládé a fennmaradó hely kitöltésére
Az alábbi utasítással együtt csomagoljuk:
Hozzávalók:
- 1 enyhén felvert tojás
- 113 g olvasztott vaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
- melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.
- az üveg tartalmát keverjük össze a tojás a vajjal és a vaníliával.
- Az így kapott tésztából készítsünk 3-3,5 cm-es golyókat, és egy sütőpapírral borított tepsin 12-14 percig süssük
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.