Kádár villa és a magyar divat - Use Unused A/W '15

11095405_10203111165054629_464006814_n

Hogyan is fér össze a szocializmus vidéki építészete és a kortárs magyar divat? Aki tegnap este ellátogatott a Budapest Fashion Week csúcspontjaként számon tartott Use Unused showjára, már nagyjából tudhatja kérdésünkre a választ.

A számos külföldi ügynökkel és egy flottányi multibrand üzlettel a háta mögött a Use Unused méltán érdemli ki évről évre a magyar divat ékkövének számító esemény legjobb helyét, a finálénak számító utolsó showt. A most bemutatott 2015/16 őszi/téli kollekciót szemfüles divatguruk már korábban is láthatták, hiszen a ruhák a Berlin Fashion Week-et követően a New York-i kifutókon is végigmentek már. Ezt tudván jogosan tennék fel a kérdést páran: miért mutatják be akkor itthon is? A válasz egyszerű; a tervezők saját gyermekükként tekintenek a budapesti divathetekre, hiszen az eseménysorozat kialakításában rendkívül fontos szerepet játszottak már a kezdetektől fogva.

Nehány szót ejtsünk a ruhákról magukról. A kollekciók mostmár évekre visszanyúlóan magyar gyökereket, formavilágot, kultúrát és eszmeiséget hordoznak, melyet idén a Gemenci erdő és az ott fellelhető Kádár villa szolgáltatatta. A színek, az anyagok, valamint a márka egyik szignifikáns névjegyeként számontartott applikált minták mind-mind kis jelekként, ízlésesen burkolva jelenítik meg a kor és a vidék hangulatát. Külön kiemelnénk az egységes megjelenést; az egész kollekciót nagyságrendileg nyolc anyag felhasználásával állította össze a tervező trió, a kabátok, ruhák, és szoknyák hossza pedig rendre ismétlődött. Koncentrált és kifejezetten kemény alkotói munka áll a Use kollekciója mögött, amivel úgy tűnik egy új irányt vett a magyar brand. A következő tavaszi/ nyári szezon darabjai a magyar űrhajózás és a végtelen világűr témájából merít inspirációt, mi pedig már most tűkön ülünk mit is jelent majd ez a ruhák nyelvére lefordítva.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=0grmIXK__ks&app=desktop[/embed]

A bejegyzés trackback címe:

https://weseety.blog.hu/api/trackback/id/tr5113822812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása