Úgy sejtem megtaláltam a nyár legjobb dolgát, bár nem kizárt, hogy ezt most csak a lelkesedés íratja velem. Mindenesetre aki a görögdinnyét és a vodkát is szereti az legalább olyan boldog lesz mint én, egy kis rafinériával ugyanis könnyedén és ízlésesen ötvözhetjük a kettőt.
Ehhez az alábbiakra lesz szükség:
- egy közepes nagyságú görögdinnye fele
- piros színű ételfesték
- egy zacskó zselatin vagy 4db zselatin lap
- 2 csésze víz
- 2 csésze vodka
[gallery type="square" ids="12420,12419,12421"]
- Egy nagy kanállal, vagy fagyi kiszedővel vegyük ki a dinnye belsejét (hagyjunk kb 2-3 cm húsos részt benne), és ékeljük ki a dinnyét pl. papírtörlőkkel, hogy ne himbálózzon.
- Az utasítás szerint keverjük össze a forró vizet a zselatinnal, majd adjuk hozzá a vodkát és az ételszínezéket, és az egészet öntsük a dinnyébe. 3-4 órára, vagy amíg a zselatin meg nem szilárdul tegyük a hűtőbe, lehetőség szerint anélkül, hogy a folyadékot előtte kilöttyintenénk.
- A zselé megszilárdulása után már fel is vághatjuk a dinnyét, jó tanács, hogy a szokásosnál apróbb szeletekre vágjuk, és készüljünk rá, hogy itt-ott (elsősorban a felső rétegnél) korrigálni kell majd a formát.
A bejegyzés trackback címe:
https://weseety.blog.hu/api/trackback/id/tr6313822836
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Koncz Petra 2015.08.26. 08:19:05
Jól néz ki. Lehet, hogy működik a víz helyett a dinnye levével is, nem? Végülis zselésíteni mindenféle folyadékot szoktak. :-)