Görögdinnye szelet egy kis extrával

Úgy sejtem megtaláltam a nyár legjobb dolgát, bár nem kizárt, hogy ezt most csak a lelkesedés íratja velem. Mindenesetre aki a görögdinnyét és a vodkát is szereti az legalább olyan boldog lesz mint én, egy kis rafinériával ugyanis könnyedén és ízlésesen ötvözhetjük a kettőt.

6a00d8358081ff69e201b7c7b5e6f1970b-800wi (1)

Ehhez az alábbiakra lesz szükség:

  • egy közepes nagyságú görögdinnye fele
  • piros színű ételfesték
  • egy zacskó zselatin vagy 4db zselatin lap
  • 2 csésze víz
  • 2 csésze vodka

[gallery type="square" ids="12420,12419,12421"]

  1. Egy nagy kanállal, vagy fagyi kiszedővel vegyük ki a dinnye belsejét (hagyjunk kb 2-3 cm húsos részt benne), és ékeljük ki a dinnyét pl. papírtörlőkkel, hogy ne himbálózzon.
  2. Az utasítás szerint keverjük össze a forró vizet a zselatinnal, majd adjuk hozzá a vodkát és az ételszínezéket, és az egészet öntsük a dinnyébe. 3-4 órára, vagy amíg a zselatin meg nem szilárdul tegyük a hűtőbe, lehetőség szerint anélkül, hogy a folyadékot előtte kilöttyintenénk.
  3. A zselé megszilárdulása után már fel is vághatjuk a dinnyét, jó tanács, hogy a szokásosnál apróbb szeletekre vágjuk, és készüljünk rá, hogy itt-ott (elsősorban a felső rétegnél) korrigálni kell majd a formát.

 

via

A bejegyzés trackback címe:

https://weseety.blog.hu/api/trackback/id/tr7713822836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koncz Petra 2015.08.26. 08:19:05

Jól néz ki. Lehet, hogy működik a víz helyett a dinnye levével is, nem? Végülis zselésíteni mindenféle folyadékot szoktak. :-)
süti beállítások módosítása