Az október utolsó napjához köthető ünnep szépen lassan begyűrűzött hozzánk is, és ma már egyre kevesebben vannak, akik megkérdőjelezik Halloween létjogosultságát. Szinte lépten-nyomon jelmezversennyel párosuló bulik hirdetéseibe, vagy erre hivatkozva vissza nem térő akciókra lehet bukkanni, úgyhogy akinek kedve van kimozdulni a hétvégén az most tényleg bőven talál rá okot. Azoknak pedig, akik inkább otthon maradnának, most mutatunk néhány kísérteties koktélreceptet, amivel akár a váratlan vendégekre is rá lehet hozni a frászt.
A KÖDÖS BOGARAS MARTINI
Hozzávalók:
- 6 cl gin
- 1-2 cl olívabogyó lé
- pici száraz vermut
- 1 szál friss oregánó
- fekete olívabogyó
- metélőhagyma
Elkészítés
- A bogár elkészítéséhez a fekete olívabogyót szúrjuk át fogpiszkálóval, és vezessünk át rajta két vékony szál metélőhagymát, melyeket a tökéletesebb hatás érdekében utólag ecsetlejük le fekete ételfestékkel.
- A többi hozzávaló némi jéggel rázzuk össze, majd a rozmaringszárral díszítve a már előre behűtött martinis pohárban tálaljuk.
TŰZ ÉS KÉNKÖVES MARGARITA
Hozzávalók:
- szeder
- nyers jalapeño (helyettesíthető más csilipaprikával)
- 6 cl citromlé (friss vagy üveges)
- 1 dl Tequila
- 6 cl fekete ribizli likőr (pl. Bols Creme de Cassis)
- 3 cl Triple Sec
- 3 cl grenadine
- fekete só
- vulkanikus kőzet köretnek (szeder a nyárson)
- szárazjég (opcionális)
Elkészítés:
- A pohár szélét enyhén nedvesítsük be, majd hempergessük meg a fekete sóban.
- Némi szedret és a csilipaprika felét tegyük egy pohárba vagy shaker-be és jól nyomkodjuk össze.
- Ha ez megvan mehet bele a többi (folyékony) összetevő, és egy alapos keverés
- Végül az italt egy szitán vagy konyharuhát átszűrve némi szárazjéggel és vulkanikus dekorációval tálaljuk.
A FEKETE SZÍV
Hozzávalók:
- 3 cl vodka
- 5 cl fekete ribizli likőr
- egy lendületnyi száraz vermut
Elkészítés
- Rázd össze a hozzávalókat majd egy előre behűtött martinis pohárban tálald. Dekorációként használj egy félbevágott fügét.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.